Извјештај са промоције књиге Личка Душа у Београду 17.9.2009 - www.krajinada.com

19. март 2016.


ИЗВЈЕШТАЈ СА ПРОМОЦИЈЕ КЊИГЕ ЛИЧКА ДУША У БЕОГРАДУ 17.9.2009


Прво да честитам нашој Дарији на издавању ове збирке песама, што свакако није мала ствар, јер поред писања самих песама, очекују вас још многе бриге око издавања исте.

Друго.. хоћу да кажем да сам прилично изненађен оволиком посетом и жељом да се дође на промоцију књиге.. Углавном се скупимо за неку журку, весеље, што би рекли краће - кафану.. Али нисам ни слутио да већини нас може овако нешто да привуче пажњу. Ја сам свакако мислио ићи и онда је већ некако само од себе кренило позивање људи из Београда. Поред чланова КУД Крајина, незанемарљив број посетилаца су и људи са Крајинаде.

Меки, Рада, Ђурђевак, Калањ, мрки вук, Ика, с а р а, Лаки Зрмања, ники, и др.

Налазимо се на старом месту.. с тиме да је претходница већ била засела у кафану (а баш се чудим ко.. ;D) и коначно када се дивизија скупила, то смо кренули у Министарство за дијаспору Србије у Васиној улици бр. 20.

Улазимо, тамо и већ негде одјекује лички ојкан.. 8) то се група Плитвице припремала за наступ ;D . Заиста било је лепо видети чланове Плитвица окупљене на 1 месту. Штета, штета што нису сви дошли на Крајинаду :-[

Већ одлазимо на спрат где нас дочекује домаћица Дарија Дракулић, обучена у личку ношњу. Већ су сва места за седење била заузета, а приличан број је морао да стоји, у оној сали. :D

Поздравише нас људи из министарства, рецезенти књиге и још неки. Било је и снимања профи камером, као и наравно нашом аматерском од папараца Раде :D .. а и мене.. ;|

Дариа је читала неке своје песмице.. неке и по наруџби. Чланови Плитвица су неколико пута заорили ојкана, певала је наравно и женска певачка група КУД Крајина... а аплаузи су били громогласни. И не чуди, јер је свако од учесника то заслужио.

Говор у име министарства држао је доктор који је у време рата крстарио Крајином, и помагао наше људе. Он је чак и овде на сајту био поменут, на некој од страница. :D

Након промоције, Дариа је потписивала посвету људима који су купили ову лепу збирку песама о нашем завичају. Књига је заиста повољна и немој да вам буде жао да је купите, јер вреди.. вреди ако због ничег, оно због тих сат времена колиико нам треба да се удубимо и прочитамо странице "Личке душе" и вратимо се мислима у наш завичај. :D А то новац не може да плати.

Заиста велика захвалност Дарији на књизи, и на овом окупу, који сам доживео као њен "дипломски рад".. :D

Желим јој у своје име и име екипе са Крајинаде још пуно успеха и да нас опет окупи на некој новој промоцији своје књиге.

 

п.с. Ми смо наравно после промоције свратили до нашег другара конобара, у кафани на сред Трга... симатично и громогласно дружење са Личанима. Опет сам био регионална мањина.. ::D Остааалииии помагајте да не помеђедим се с овим међедима.. :D8):]]

 

 

chule80
18.9.2009.

 


Већ сам помислила да си се улењио, или да оне вишње било превише у кафани, али ти си, као и по обичају, вреднији него што можемо и замислити. Признајем, моја грешка, мало сам забасала :D Свака част на ажурности, па до следећег дружења... :]] живи били!

Морам признати и сљедеће: заиста заслужујеш титулу "краља од Крајине".

 

Djurdjevak
18.9.2009.

 


 

Књигa je инaчe писaнa ћириличним писмом, нa иjeкaвици што jоj дaje посeбну врeдност. Човeк коjи je био присутaн a био je кaо добровољaц, лeкaр, нa Крajишком рaтишту, уздуж и попрeко, инaчe сa говорног подручja eкaвицe рeкaо ja дa je послe рaтa у Крajини у рeчник просто умeтнуо нeкe рeчи из иjeкaвицe jeр му лeпшe звучe. Поздрaвио je присутнe коjи су сe окупили у вeликом броjу нa општу рaдост свих jeр док имa нaс имa и Крajинe.И jeднa дивнa мисaо и рeчeницa коjу je изговорио овaj нaш лeкaр - добровољaц je дa je и Србиja билa под Турцимa 500 годинa пa je опeт своja нa свомe и свe док нaс имa и док сe окупљaмо имa нaдe дa нa Крajину нeћeмо чeкaти толико jeр лeпо кaжe нaшa Дaриja бићe опeт Крajинa циjeлa!Дaриja je бaш билa стрпљивa за потписивaњe књигa.

 

Рада
18.9.2009.


 

sve pohvala i cestitke mladoj spisateljici od spisateljice iz daleka :D

 

pljoska
18.9.2009.


 

Земљаци хвала,

Чуле, Радо, Мекињарко и да не набрајам даље, потрајало би... Хвала вам на заиста великој подршци.. На обавјештавању људи о промоцији и књизи ЛИЧКА ДУША, на томе што сте присуствовали промоцији, забиљежили све тако танано и приказали овдје свима онима који нису били. Хвала групи "Плитвице" на громогласној пјесми и дјевојкама из КУД-а Крајина, што су 'ем гласом 'ем стасом уљепшали промоцију.

Заиста, требало је много стрпљења и труда да збирка угледа лице дана и да се окупимо на њеној промоцији, али је ваша подршка, заинтересованост, као и позитивни коментари о пјесмама нешто што сав напор баца у воду и мени довољан доказ да је све вредило труда..хвала што сте ми омогућили да подјелим са вама љубав и носталгију према Крајини...

Сви који желе наручити збирку ЛИЧКА ДУША могу то учинити путем е-маила dariadrakulic@gmail.com

 

Дариа
22.9.2009.


 

Само да кажем да је књига "Личка душа" доживела своје друго издање у тиражу од 500 примерака. Што ће рећи да свакако вреди.

А своју промоцију је доживела и у Ванкуверу 17.9.2011. године.

Алал ти песме Дариа. :]]

 

chule80
1.10.2011.

 

Tags:
LICKA DUSA
DARIA DRAKUKIC
BEOGRADSKA PROMOCIJA
PETROVO SELO
PLJESEVICA ZELJAVA


Оцијените нам овај чланак:Три стољeћa Слaвковe плeтaрe у Балинцу

Тења: Некад велико село, данас животари

Девети Миланковићеви циклуси

Крш у Жагровићу изнедрио многе знамените људе

27. Сијело Тромеђе: Гори земља, гори камен 14.07.2023

Живот у Стрмици: Старијих све мање, млади без будућности

Никола Тесла добио улицу у Канади

Брачни пар Марјановић из ЉубачаБрој посјета: 2985
Број гласова: 125