Пакетићи за 150 дјеце из Глине - www.krajinada.com

22. децембар 2019.


ПАКЕТИЋИ ЗА 150 ДЈЕЦЕ ИЗ ГЛИНЕ


Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов подијелио је 150 пакетића за српску дјецу из општине Глина у Хрватској које су донирали њихови вршњаци из Републике Српске.

Пакетићи су уручени у Дому културе у Глини на Банији, гдје је Вијеће српске националне мањине из општине Глина организовао културно-умјетнички програм.

Арлов је рекао Срни да је ово прва велика манифестација у Глини након 25 година у којој је учествовало 150 дјеце и исто толико одраслих.

Навео је да је данас било планирано и уручење пакетића за око 30 дјеце из општине Топуско, али да се они нису могли организовати да дођу у Глину, па ће им поклони бити уручени за Божић.

Арлов је најавио да ће овај акција постати традиционална и да ће сваке године дјецу са Баније и Кордуна обрадовати пакетићима.

Он се захвалио ученицима из 65 основних и средњих школа из Републике Српске који су прикупили пакетиће, те изразио наду да ће ова акција бити настављена до 31. децембра.

Арлов је рекао да је дјеци из Глине и Топуског упућен позив да у јуну посјете Републику Српску и друже се са вршњацима са Косова и Метохије.

Рекао је да су Хан Пијесак и Приједор први прихватили да учествују у деветом пројекту Одбора "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" који ће бити реализован од 13. до 21. јуна 2020. године.

Допис локалним заједницама је послат 2. децембра, а пријаве треба да доставе до 31. јануара.

Арлов је подсјетио да је покренут и хуманитарни број 1412 с циљем прикупљања средстава за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за више од 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

 

 

Извор: РТРС
22.12.2019.

 

 
Tags:
BANIJA
HUMANITARNE AKCIJE
PAKETICI ZA DECU
BANJALUKA


Оцијените нам овај чланак:
Број посјета: 1293
Број гласова: 15